ROUSSILLON DRY RANCIOS WINES – THE HISTORY OF A CATALAN TREASURE
A new book telling the story of Dry Rancios Wines is now available online, in French for the moment.
The dry Rancio is an oxidative wine, referring to a winemaking technique that exposes wine to air. Later forgotten, it is now experiencing a rebirth. All around the world, its unique taste has become a reference, making it the exceptional wine of Roussillon. Throughout the book, the authors offer an extensive account of the dry Rancio, reveal anecdotes about the wine and the region, suggest food and wine pairings, describe the desire for recognition and share their struggle to obtain the IGP status (Protected Geographical Indication). Illustrations by Paul SCHRAMM and photographs by Michel CASTILLO highlight the 32 producers of Roussillon Dry Rancio. This is the opportunity to know them better, and discover their know-how and manufacturing secrets!
루시옹 드라이 랑시오 와인 – 카탈란 지역의 보물
드라이 랑시오 와인에 관한 책이 현재 온라인에서 만나볼 수 있습니다.
드라이 랑시오 와인은 와인을 산소에 접촉시키는 와인메이킹 기술을 통해 만든 산화된 와인이다. 새롭게 태어난 와인이라고 할 수 있는데, 전세계적으로 루시옹 와인의 특별한 와인 중 하나로 자리매김하였다.
책을 통해서, 작가는 드라이 랑시오와 이것이 생산되는 지역, 음식과 매칭, IGP를 얻기 위해 그들이 했던 노력 등에 대해 설명한다. 폴 슈람의 삽화 및 미쉘 카스틸로의 사진에서는 32개의 루시옹 와인너리의 드라이 랑시오 와인이 강조되었다. 책을 통해 드라이 와인을 더 이해할 수 있고, 생산 노하우 및 정보 등을 얻을 수 있다!