Korea National Sommelier Contest: Partnership with Roussillon Wines
The Korean Sommelier Competition
The 2017 edition of the Korean Sommelier Competition was once again organized in partnership with Roussillon wines.
This year Seoul saw three competitors from two different competitions win a trip to the Roussillon vineyards. The two competitions – the National Sommelier Competition of Korea and the Special Roussillon Prize Winner – were organized at the prestigious Daejeon Hotel on the second of September.
Hyuncheol CHO – The Kitchen Salvatore Cuomo – and Hyunrae LIM – JW Mariott Dongdaemoon – won first and second place respectively in the national competition. Heewang PARK – Grand Walkerhill Seoul – was awarded the Special Roussillon Prize. These three winners will deepen their knowledge and expertise by having the unique opportunity to visit the Roussillon vineyards.
These 2 finals are an outcome of Roussillon wines’ unwavering and longstanding support for these 2 competitions, ranging from their preparations to candidate-selections.
The three winners: on the left Heewang Park’s manager (the winner could not be present to receive his prize), in the center Hyunrae Lim and on the right Hyuncheol Cho, standing with Eric Aracil, judge of the competition and export manager of Roussillon wines.
Eric Aracil, Export Manager of Roussillon Wines Council, traveled to Korea to be the judge of these 2 prestigious finals.
Master Class Daejeon
On the second of September, Eric Aarcil traveled to Daejeon to host Roussillon Wines Master Class. The master class was entitled; “AOP Maury, AOP Côtes du Roussillon Villages les Aspères” – named after the Roussillon domain’s two newest creations.
한국 국제 소믈리에 대회 : 루시옹 와인과 파트너쉽
한국 소믈리에 대회
2017년 한국 소믈리에 대회가 루시옹 와인과의 파트너쉽을 통해 개회되었다.
루시옹은 올해 한국 소믈리에 대회에서 두 개 부분 수상자들을 대상으로 루시옹 와이너리 투어를 기획하였다. 두 개 부분 – 한국 소믈리에 대회와 루시옹 부문 수상자 – 9월 2일 대전컨벤션센터에서 개최되었다.
조현철 – 더 키친 살바토레 쿠오모, 임현래 – JW 메리어트 동대문 각각 한국 소믈리에 대회 1,2 등박희왕 – 그랜드 워커힐 서울 – 루시옹 스페셜 프라이즈 우승이 세 명의 수상자는 루시옹에 대해 좀 더 자세히 알아볼 수 있는 와이너리 투어 기회를 제공받는다.
이 두 가지 부문 대회 (한국 소믈리에 대회, 루시옹 부문 대회) 는 루시옹 와인이 한국 소믈리에 대회에 대한 변함없고 오랜 기간 지속된 서포트를 보여주고 있다.
세 명의 수상자 : 맨 왼쪽은 부재한 박희왕 소믈리에를 대신하여 매니저가 대신 수상, 가운데 임현래 소믈리에, 그리고 맨 오른쪽 조현철 소믈리에와 에릭 아라실 (루시옹 와인 협회 수출 총괄) 이 있다.
에릭 아라실, 루시옹 와인 수출 총괄, 두 가지 와인 대회 부문에서 심사위원을 맡았다.
마스터 클래스 대전
9월 2일, 에릭 아라실이 대전에서 루시옹 와인에 관한 마스터 클래스를 진행하였다. 마스터 클래스 제목은 : AOP 모리, AOP 코트 뒤 루시옹 빌라쥬 레 자스프르 – 루시옹에서 최근 탄생한 두가지 등급이었다.