01
Oct

Roussillon Wines Master Class at the Grand Hotel, Busan with Avec Wine

On the 4thof September 2018, Roussillon Wines’ Deputy-Director and Oenologist, Eric Aracil, hosted a Master Class in the Grand Hotel located on the Haeundae Beach in Busan. 80 people attended the event which was organized by one of Roussillon’s Korean importers: AvecWine. AvecWine organized this master class for sommeliers for Busan, other importer/distributers and students graduating in Wine Studies that very evening. Eric was accompanied by Mr. Chon director of the wine-importing company VINIDEUS who translated for Eric during the evening. Their wine knowledge and chemistry during the presentation made for a very interesting and captivating master class.

The wines presented at the Master Class were:

  • AOP Côtes du Roussillon Les Aspres, La Coume d’Ars, Château Planères, 2014, Rouge (red)
  • AOP Côtes du Roussillon, Cuvée Chantail, Château Planères, Rouge (red)
  • Château Planères, Côtes du Roussillon Les Aspres, La Romanie, Rouge (red) 2012
  • AOC Muscat de Rivesaltes, Intuition, Château des Hospices, Vin Doux Naturel, 2016, Blanc (white)
  • AOP Rivesaltes Ambre Hors d’Âge, Les Vignerons de Constance & Terrassous, Vin Doux Naturel, 12 years (amber)

Following the master class, Eric was the guest of honor for Busan Catholic University’ Sommelier Graduation diner. Eric presented the graduates with signed-certificates signifying their completion of classes on Roussillon wines. Roussillon Wines’ relationship with Korean sommellery runs deep: organizing wine-tastings with Korea’s two lead organizations KSA and KISA, sponsoring Korea’s Best Sommelier Competition, but also giving attention to recent graduates in the sommelier field, accompanying them as they live their studies into a professional world.

01
Oct

아베크 와인과 함께한 루시옹 와인 마스터 클래스: 부산 그랜드 호텔에서 개최

2018년 9월 4일, 루시옹 와인의 대표 이사이자 와인 연구자인 에릭 아라실은 부산 해운대에 위치한 그랜드 호텔에서 마스터 클래스를 개최하였다. 본 행사는 한국의 루시옹 수입 업체 중 한 곳인 아베크 와인(AvecWine)에서 주관 하였으며, 80여 명의 소믈리에 및 타 와인 수입 업체, 유통 업체들과 와인을 공부하는 학생들을 위해 본 행사를 개최하게 되었다고 밝혔다. 에릭은 행사의 통역을 맡은 와인 수입 업체 VINIDEUS의 천 대표와 함께 본 행사에 참석했다. 그들이 가진 와인에 대한 풍부한 지식과 전문적인 설명은 참가자들의 흥미를 자아내기 충분했다.

마스터 클래스에서 소개된 와인 리스트:

  • AOP Côtes du Roussillon Les Aspres, La Coume d’Ars, Château Planères, 2014, Rouge (레드)
  • AOP Côtes du Roussillon, Cuvée Chantail, Château Planères, Rouge (레드)
  • Château Planères, Côtes du Roussillon Les Aspres, La Romanie, Rouge (레드) 2012
  • AOC Muscat de Rivesaltes, Intuition, Château des Hospices, Vin Doux Naturel, 2016, Blanc (화이트)
  • AOP Rivesaltes Ambre Hors d’Âge, Les Vignerons de Constance & Terrassous, Vin Doux Naturel, 12 years (앰버)

마스터 클래스가 끝난 후, 에릭은 부산 카톨릭 대학 소물리에  과정 졸업자들을 위한 저녁 식사에 초대되었다. 에릭은 졸업자들에게 루시옹 와인 클래스의 수강을 증명하는 사인이 담긴 증명서를 수여했다. 루시옹 와인과 한국 소물리에 협회는 오랜 관계를 유지해왔다.(루시옹 와인은 한국을 대표하는 KSA와 KISA 두 단체와 함께 와인 시음 행사를 개최할 뿐만 아니라, 한국 소물리에 대회을 스폰서이다.) 이 날 루시옹 와인은 졸업자들을 축하하며, 그들의 전문 소믈리에로서의 시작에 깊은 관심과 도움을 줄 것을 약속했다.