04
1월

파리에서의 만찬에서 오바마의 테이블에 서비스 된 바뉼스

파리 중심부의 유명한 미슐랭 3스타 암브로아시아 레스토랑에서 진행된 버락 오바마와 프랑수아 올란드의 저녁 만찬 자리에 바뉼스가 디저트 와인으로 선정되었다. 두 명의 프랑스 쉐피, 매튜와 베르나르 파코는 두 명의 대통령의 만찬을 기념하기 위해 특별한 코스를 준비하였다. 라 쿰 델 마스 바뉼스 2013년이 코코아 타르트, 초콜렛 베이스의 디저트와 주정 강화 와인이 서비스 되었다. 프랑스 미식의 기본이 되는 페어링이다.

필립 가르는 2001년에 라 쿰 델 마스 와이너리를 발견하였고, 오늘날 그는 약 5천병의 와인을 생산한다.

프랑스 왕궁 셀러에서 적어도 세 개 이상의 와이너리가 와인 주문을 받고 있으니, 아마 프랑스 대통령의 손님이 파리에서 루시옹 와인을 테이스팅 하는 것은 처음이 아닐 것이다.

아래 France3 티비 채널에서 필립 가르의 인터뷰를 볼 수 있다.
http://france3-regions.francetvinfo.fr/languedoc-roussillon/pyrenees-orientales/un-vin-de-banyuls-servi-la-table-de-barack-obama-et-francois-hollande-paris-868793.html

04
1월

A BANYULS AT OBAMA’S TABLE IN PARIS

A Banyuls was the Sommelier’s pick for dessert for Barack Obama and Francois Hollande’s dinner on 30 November at L’Ambroisie, a 3-Michelin-starred restaurant in the heart of Paris’ famous Marais area. The 2 French Chefs, Mathieu and Bernard Pacaud, prepared a special meal celebrating France’s terroir with seasonal dishes for the two Presidents. The La Coume del Mas Galateo Banyuls 2013 was paired with a cocoa sablée tart. Sweet Fortified Wines and chocolate-based desserts is a classical pairing in French gastronomy.

Philippe Gard founded the La Coume del Mas domain in 2001. Today his Galateo wine represents about half of the 10,000 bottles produced yearly by the domain.

It is probably not the first time that the French President’s guests taste Roussillon wines in Paris as at least three domains of the region received orders from the Elysée to enter the Presidential Palace Cellar: Domaine Singla, Domaine Piquemal and more recently, Domaine Pierre Talayrach.

Watch Philippe Gard’s interview (FR) on France 3 TV channel below
http://france3-regions.francetvinfo.fr/languedoc-roussillon/pyrenees-orientales/un-vin-de-banyuls-servi-la-table-de-barack-obama-et-francois-hollande-paris-868793.html